Hyvällä maulla on juuret

Hyvän ruuan uusi koti

Valkoiset pöytäliinat ja kynttilöiden hehku, juuri paistetun leivän tuoksu, kaakeliuunissa rätisevät koivuhalot – maalaiskartanon idyllisessä tunnelmassa viihtyvät kaikenikäiset hyvän ruuan ja mutkattoman palvelun ystävät.

Isäntä itse

Keittiötä johtaa useissa arvostetuissa helsinkiläiskeittiöissä uransa luonut keittiömestari Markku Väkeväinen. Kaikki tehdään käsityönä – hitaasti hauduttaen, perinteitä kunnioittaen, rakkaudesta parhaisiin raaka-aineisiin. Isäntä itse on paikalla ja palvelee.

Maailman parasta kiteeläistä ruokaa

Kartanoravintolassa nautitaan tähän päivään tuotuja klassisia makuja. Ruokalista rakentuu sesongin mukaan, aina tuoreimmista mahdollisista lähiseudun raaka-aineista, kuten Pyhäjärven ja Puruveden muikuista ja seutukunnan karitsasta. Innoitus annoksiin löytyy läheltä, yksinkertaisista asioista: syksyisestä sienimetsästä, viereisiltä kalavesiltä, läheiseltä lihatilalta. Tärkeintä on puhdas, jäljitettävä maku.